Dövizdeki kur farkı fiyatlara ne zaman yansır?
Moderatör: MicrOmega
Merhabalar
Merak ettiğim bir şey var. Lego Türkiye de fiyatlarını 6 ayda bir mi güncelliyor? Temmuz başından beri tl maalesef %20 ye yakın değer kaybetmiştir dolayısıyla elimizi çabuk tutup fiyatlar artmadan ne alsak kar mıdır ya da yıl sonuna kadar bekleyebilir miyiz?
Teşekkürler
Merak ettiğim bir şey var. Lego Türkiye de fiyatlarını 6 ayda bir mi güncelliyor? Temmuz başından beri tl maalesef %20 ye yakın değer kaybetmiştir dolayısıyla elimizi çabuk tutup fiyatlar artmadan ne alsak kar mıdır ya da yıl sonuna kadar bekleyebilir miyiz?
Teşekkürler
güzel bir soru ve cevabını bilmiyorum. Fakat ne olur ne olmaz bricklinkten alacagımı alayım bari 

Aradıgım mf: goo.gl/1dqaJT
Aradıgım set: goo.gl/VxJ5cs
Begendigim set: goo.gl/QrJU4S
Setlerim: goo.gl/tnuDGq
Mflerim: goo.gl/1KvffF
Aradıgım set: goo.gl/VxJ5cs
Begendigim set: goo.gl/QrJU4S
Setlerim: goo.gl/tnuDGq
Mflerim: goo.gl/1KvffF
Sıfır set fiyatlarının fırlayacağını sanmıyorum (en azından 2018 içerisinde). Türkiye ofisi yıl sonuna doğru hesabını kitabını yapıp 1 yıllık satış fiyatını ayarlayarak, yeni yıl ile birlikte güncellenmiş fiyatları yapıştırıyor hemen. Bugüne dek yıl içinde fiyat artışı yapıldığını hiç hatırlamıyorum (TR ofisi öncesi, Adore tekelindeki dönemlerde yapılan zamları bu değerlendirmeye katmıyorum). Tamam yurt dışındaki satış fiyatları ile kıyaslandığı zaman, Lego Türkiye pazarında neredeyse zararına satıyor gibi bir durum var ama bundan 9 ay evvel 2018 yılı muhasebesi yapılmışken bunun dışına çıkacağına ihtimal vermiyorum. Öyle bir şey yapacak olsalardı zaten 2H setlerinin satışa çıkması ile birlikte bu fiyat değişikliğini görmüş olurduk. Oysa 2H setleri ya da ne bileyim DB5 veya Voltron gibi setler Avrupa/Amerika fiyatları ile neredeyse kafa kafaya sayılır (alım gücümüzün düşüklüğü ve döviz kurlarındaki uçurum yüzünden o fiyatlar bize çok yüksek görünüyor orası ayrı). 2019 geldiğinde zaten yeni setlerin yanına yaklaşılmaz, anca vitrinden ya da youtube'dan videolarına bakar, dururuz.
Fiyatı fırlayacak olan setler ise, ikinci el olarak satılan setler olur. Satıcılar mevcut ekonomik şartlar altında "ne koparsam kârdır" mantığı ile fiyatları şişirebildikleri kadar şişiriyorlar. Bunlardan uzak durmak lazım.
Set alma evresindeyseniz, bu yüzden acele etmeyin derim. Hatta elinizdeki parayı bir süre legoya yatırmaktan da çekinin. Ekonominin hızlı bir şekilde dibe doğru gittiği şu süreçte neyin ne olacağı hiç belli olmaz. Paranız cebinizde dursun.
Fiyatı fırlayacak olan setler ise, ikinci el olarak satılan setler olur. Satıcılar mevcut ekonomik şartlar altında "ne koparsam kârdır" mantığı ile fiyatları şişirebildikleri kadar şişiriyorlar. Bunlardan uzak durmak lazım.
Set alma evresindeyseniz, bu yüzden acele etmeyin derim. Hatta elinizdeki parayı bir süre legoya yatırmaktan da çekinin. Ekonominin hızlı bir şekilde dibe doğru gittiği şu süreçte neyin ne olacağı hiç belli olmaz. Paranız cebinizde dursun.
-----
Sticker düşmanı DUPLOCU
Sticker düşmanı DUPLOCU

Bu arada, LEGO zaten bu yıl 1 Ocak ve 1 Haziran olmak üzere iki kez, toplamda azımsanmayacak bir ölçüde kur zammı yaptı. Yani LEGO gerekli kur düzeltmesini zaten yaptı ve yeni gelen setlerin fiyatları da zaten yeni kura göre çıktığı için bize makul görünüyor. Sadece 1 Haziran'da çıkan setler tam arada olduğu için biraz ucuz kaldı.Sefa yazdı: ↑Sal Ağu 07, 2018 8:55 pmSıfır set fiyatlarının fırlayacağını sanmıyorum (en azından 2018 içerisinde). Türkiye ofisi yıl sonuna doğru hesabını kitabını yapıp 1 yıllık satış fiyatını ayarlayarak, yeni yıl ile birlikte güncellenmiş fiyatları yapıştırıyor hemen. Bugüne dek yıl içinde fiyat artışı yapıldığını hiç hatırlamıyorum (TR ofisi öncesi, Adore tekelindeki dönemlerde yapılan zamları bu değerlendirmeye katmıyorum). Tamam yurt dışındaki satış fiyatları ile kıyaslandığı zaman, Lego Türkiye pazarında neredeyse zararına satıyor gibi bir durum var ama bundan 9 ay evvel 2018 yılı muhasebesi yapılmışken bunun dışına çıkacağına ihtimal vermiyorum. Öyle bir şey yapacak olsalardı zaten 2H setlerinin satışa çıkması ile birlikte bu fiyat değişikliğini görmüş olurduk. Oysa 2H setleri ya da ne bileyim DB5 veya Voltron gibi setler Avrupa/Amerika fiyatları ile neredeyse kafa kafaya sayılır (alım gücümüzün düşüklüğü ve döviz kurlarındaki uçurum yüzünden o fiyatlar bize çok yüksek görünüyor orası ayrı). 2019 geldiğinde zaten yeni setlerin yanına yaklaşılmaz, anca vitrinden ya da youtube'dan videolarına bakar, dururuz.
Örnek:
geçtiğimiz yıl bu zamanlarda 499,90 olan setin fiyatı şu anda 649,90.
1249,90 olan setin fiyatı 1499,90.
Modülerleri daha yakından takip ettiğim için detaylı söyleyebilirim: 599,90 olan setin fiyatı yıl başında 699,90, 1 Haziran'dan sonra da 749,90 oldu. Modülerlerin yurtdışı fiyatı da genelde $149,99 ve €149,99 bandında. (Bazıları +10)
Son bir haftaki kur hareketinden dolayı setler biraz daha ucuz kalmış olsa da zaten büyük firmalar kur risklerini finans kurumlarıyla yönettikleri için dalgalanmalardan anında değil de kur anlaşmalarının yenilenmesi gerektiği dönemde etkileniyorlar. Zaten Haziran'da zam geldiği için kısa vadede zam gelmesi güç ama kur böyle devam ederse yıl başında yeniden zam gelmesi çok olası.
-----------
Türkçe LEGO bilgi kaynaklarım
https://instagram.com/brick.tr
https://www.youtube.com/channel/UCR79axf0fIBohpLAKNBRUbA
Türkçe LEGO bilgi kaynaklarım
https://instagram.com/brick.tr
https://www.youtube.com/channel/UCR79axf0fIBohpLAKNBRUbA
Bilgi için çok teşekkürler. Ben legoyla oğlum için bu yıl tanıştım ama ondan çok tutkunu oldum dolayısıyla daha almam gereken çok set olduğu için ve geçmişini tam bilemediğim için sorma ihtiyacı duydum. Modülerlerin geçen sene 600 den satılıyor olması beni şu an çok üzdü daha almam gereken 10a yakın modüler set varScaevola yazdı: ↑Çrş Ağu 08, 2018 11:35 amBu arada, LEGO zaten bu yıl 1 Ocak ve 1 Haziran olmak üzere iki kez, toplamda azımsanmayacak bir ölçüde kur zammı yaptı. Yani LEGO gerekli kur düzeltmesini zaten yaptı ve yeni gelen setlerin fiyatları da zaten yeni kura göre çıktığı için bize makul görünüyor. Sadece 1 Haziran'da çıkan setler tam arada olduğu için biraz ucuz kaldı.Sefa yazdı: ↑Sal Ağu 07, 2018 8:55 pmSıfır set fiyatlarının fırlayacağını sanmıyorum (en azından 2018 içerisinde). Türkiye ofisi yıl sonuna doğru hesabını kitabını yapıp 1 yıllık satış fiyatını ayarlayarak, yeni yıl ile birlikte güncellenmiş fiyatları yapıştırıyor hemen. Bugüne dek yıl içinde fiyat artışı yapıldığını hiç hatırlamıyorum (TR ofisi öncesi, Adore tekelindeki dönemlerde yapılan zamları bu değerlendirmeye katmıyorum). Tamam yurt dışındaki satış fiyatları ile kıyaslandığı zaman, Lego Türkiye pazarında neredeyse zararına satıyor gibi bir durum var ama bundan 9 ay evvel 2018 yılı muhasebesi yapılmışken bunun dışına çıkacağına ihtimal vermiyorum. Öyle bir şey yapacak olsalardı zaten 2H setlerinin satışa çıkması ile birlikte bu fiyat değişikliğini görmüş olurduk. Oysa 2H setleri ya da ne bileyim DB5 veya Voltron gibi setler Avrupa/Amerika fiyatları ile neredeyse kafa kafaya sayılır (alım gücümüzün düşüklüğü ve döviz kurlarındaki uçurum yüzünden o fiyatlar bize çok yüksek görünüyor orası ayrı). 2019 geldiğinde zaten yeni setlerin yanına yaklaşılmaz, anca vitrinden ya da youtube'dan videolarına bakar, dururuz.
Örnek:
geçtiğimiz yıl bu zamanlarda 499,90 olan setin fiyatı şu anda 649,90.
1249,90 olan setin fiyatı 1499,90.
Modülerleri daha yakından takip ettiğim için detaylı söyleyebilirim: 599,90 olan setin fiyatı yıl başında 699,90, 1 Haziran'dan sonra da 749,90 oldu. Modülerlerin yurtdışı fiyatı da genelde $149,99 ve €149,99 bandında. (Bazıları +10)
Son bir haftaki kur hareketinden dolayı setler biraz daha ucuz kalmış olsa da zaten büyük firmalar kur risklerini finans kurumlarıyla yönettikleri için dalgalanmalardan anında değil de kur anlaşmalarının yenilenmesi gerektiği dönemde etkileniyorlar. Zaten Haziran'da zam geldiği için kısa vadede zam gelmesi güç ama kur böyle devam ederse yıl başında yeniden zam gelmesi çok olası.

Şimdilik panik yapmadan indirim umuduyla beklemek daha mantıklı o zaman, teşekkürler.
- UfukÖzdemir
- Acemi
Ne diyim, dolar yükselmeye devam ediyor. Ben aklımda kalacağına midemde kalsın diye ucuzluk bulduğum yerden bazı setler aldım. Yarın bi Hilltown Lego Store'a gidip bakarım başka aklımda kalan olmasın diye. Yeni yılda artık sadece internetten inceler dururum.
10.08.2018 16:36 dolar 6,60
42082 nin çin versiyonu kargo dahil 155 dolar yani 1225 tl
42082 orjinal versiyon adore oyuncakta 1200 tl
alacağınız birşey varsa alın fena zamlanacak.
Ama bana soracak olursanız artık lego alınmaz güzel hobi ama ekonomi toparlanana kadar bir köşeye kaldırmak lazım
42082 nin çin versiyonu kargo dahil 155 dolar yani 1225 tl
42082 orjinal versiyon adore oyuncakta 1200 tl
alacağınız birşey varsa alın fena zamlanacak.
Ama bana soracak olursanız artık lego alınmaz güzel hobi ama ekonomi toparlanana kadar bir köşeye kaldırmak lazım
Su an Turkiye magazasindaki fiyatlar boylesi evrensel bir urune gore cok ucuz. Bir cok ulkede indirimli fiyati 280 dolar olan setler su an 200 dolar hatta bazen daha da asagisinda bir fiyata satiliyor.
Bugun yarin gidip 15.000 tl'ye apple macbook bilgisayar alayim diye hesap yapanlar gecen hafta 24.000 tl'lik etiketlerle karsilasti. Ayni sey lego icin de olacak malesef.
"Ben bu seti illa alicam" dedikleriniz varsa acele etmekte fayda var. Bi daha bu etiketleri zor goruruz.
Bugun yarin gidip 15.000 tl'ye apple macbook bilgisayar alayim diye hesap yapanlar gecen hafta 24.000 tl'lik etiketlerle karsilasti. Ayni sey lego icin de olacak malesef.
"Ben bu seti illa alicam" dedikleriniz varsa acele etmekte fayda var. Bi daha bu etiketleri zor goruruz.
-
- Bilgi
-
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir