Set adı: Mercedes-Benz Unimog U 400
Tema: TECHNIC
Üretim Tarihi: 2011
Parça Sayısı: 2048
Fiyat: 189,99 €
Arkadaşlar bugün Lego Technic serisinin en başarılı flagshiplerinden biri olan Unimog U400 ile karşınızdayım. Bir süredir sahip olmak istediğim bu seti en sonunda BL siparişi ile koleksiyonuma kazandırmanın gururu içindeyim

http://brickset.com/sets/8110-1/Mercede ... imog-U-400
Kutu ve içeriği:
Seti 2.el aldım ve yurtdışı kargo olduğu için kutusunu feda ettim. Parçalar ile ilgili söyleyeceğim ilk şey tekerlerin çok büyük olduğu. Diğer yaptığım kamyon setlerinde kullanılan tekerlerin yaklaşık 2 katı büyüklükte. Sanırım 42030 Volvo sette kullanılan tekerlerle aynı boyutlarda. (Jant dizaynı Volvo’dan farklı, 42043 Arocs lastikleri ufacık kaldı)
Onun dışında turuncu renkler odamıza renk kattı. 42056 Porsche tek kalmıştı ona bir renktaş geldi iyi ki de geldi

Ek olarak pf elemanlarından bahsedelim. Pnömatik bağlantıları bol olan setimizde kullanılan 1 adet M motor var. Gücünü standart pil kutumuzdan alıyor. (8881)
Yapım Aşaması:
Parçalarımızı masaya diziyoruz. Yapım kılavuzu 5 kitapçıktan oluşuyor.
İlk olarak Unimog’un şasesinden başlıyoruz.
M motor hemen şasedeki yerini alıyor.
Motor etrafına dişli kutusu yükselmeye başlıyor. Burada gördüğümüz sarı ve kırmızı kollar fonksiyonlar arası geçişi sağlıyor.
Mavi hortuma bağlı gri parça setteki kompresörümüz. Hava ile çalışan tüm aksam bu kompresörün ürettiği havayı kullanıyor.
Unimog amortisörleri daha önce kullandıklarımdan daha büyük ve aynı zamanda daha sert yaylara sahip.
Aracın ön ve arka kısmına uzanan hava hortumları var. Takılacak aparatlara hava taşıyan bu hortumların hangisine hava basılacağı bir switch yardımı ile ayarlanıyor.
Ön dingil de yapıldı ve şase yavaş yavaş ortaya çıkıyor.
Sıralı 4 silindir motorumuz da kabinin altındaki yerini alıyor. (yaptıktan sonra fark ediyoruz ki aslında motor kabinin altında değil resmen içinde

2 kitapçık sonunda şase bitiyor, tekerleri de takınca görüntü cidden etkileyici.
3.Kitapçık ile birlikte kabin kendini göstermeye başlıyor.
4.Kitapçık ile birlikte kabin bitiyor ve şaseye montaj.
Arka kasa da yapılıp montajı tamamlandı.
Setin ön ve arka kısmına takılacak olan aparatlara geldik. Aracın arkasında denge ayakları üzerine vinç kuruluyor.
Önce denge ayakları tamamlanıyor.
Sonra vinç yapımına başlıyoruz.
Vinç monte edildikten sonra setimiz tamamlanıyor.
İnceleme Hakkında Yorumlar:
Aracın B modeli aslında A model ile çok farklı değil.
Arka kasada kullanılan parçalar ile ön tarafa bir kar küreme bıçağı yapılıyor. A-modeli yaptıktan sonra pnömatik giriş hazır olduğu için öne veya arkaya bağladığınız aparatlar hava ile çalışır durumda oluyor.
Aslında bıçak görsel olarak keyifli ama kasa olmayınca araç eksik kalıyor. O yüzden A-model benim gözümde B-model'in bir tık önünde.
En güzeli ek parça temin edip hem kasayı hem de bıçağı aynı modelde uygulamak olacaktır

Fonksiyonları sorunsuz çalışıyor. Özellikle vinç hareketlerinde takılma vs. olmadı.
Steering konusunda resmen hidrolik direksiyon yokmuş hissini yaşıyorsunuz. Durduğu yerde biraz zorlanan araca bir servo motor yakışır. RC yapınca onu da forumda paylaşırım.
Onur'un bahsettiği bir konu vardı. Su terazisi kullanarak yaptığı testlerde aracın her durumda aynı noktaya geldiğinden bahsetmişti. Ya ben montajda hata yaptım ya da setin eski olmasından kaynaklı bir sorun oldu, çünkü benim yaptığım testlerde su terazisinde birkaç derece de olsa sapma tespit ettim. O yüzden video çekmedim, Onur'dan rica ediyoruz

Umarım incelemeyi beğenmişsinizdir, bir sonraki incelemede görüşmek üzere.